Petició: Kegyelmet a Penka nevű tehénnek

Támogass te is!
2018-05-31
Petíció: Állatokat védeni és állatkinzókat megbüntetni
2018-06-14
Show all

Az európai parlamentnek és a bulgár mezőgazdasági minisztériumnak: Ne öljék meg Penkát, az ártatlan tehenet.

Háttér: (Forrás nlfcafe.hu és Euronews)

Határsértés miatt fognak megölni egy bolgár tehenet

Egy uniós szabály miatt kell meghalnia a vemhes állatnak.

Határsértés miatt „végezhetnek ki” egy hat hónapos vemhes tehenet Bulgáriában – számolt be róla az Euronews.

A Penka nevű tehén ügye akkor kezdődött, amikor az állat véletlenül átsétált a bolgár–szerb határon fekvő Kopilovtsi faluból a szerb oldalra, ezzel pedig elhagyta az Európai Unió területét. Penkát egy szerb gazda találta meg, aki a jelzés alapján azonosította az állatot, majd visszavitte Bulgáriába az eredeti gazdájához.

Igen ám, de egy uniós szabály szerint ha egy haszonállat elhagyja az EU területét, vissza már nem térhet. Ezért a bolgár hatóságok szerint most ki kell lőni Penkát, hiába kapott szerb állatorvosi igazolást arról, hogy kifogástalan egészségi állapotban van.

„A tehén az oltomatsi határátkelőhelynél, az ellenőrző pontnál ment át a határon, egyetlen rendőr vagy vámos sem állította meg. Bemehetett Szerbiába, keresztül a határon anélkül, hogy bárki megállította volna“ – mondta Ivan Haralampiev, Penka gazdája, aki hiába kért kegyelmet a tehénnek.

Petició:

European Parliament
Bât. Altiero Spinelli
60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 – Bruxelles/Brussels
Belgium

RUMEN PORODZANOV
Minister of Agriculture, Food and Forestry
1594 Sofia
1 Dondukov Blvd
Republic of Bulgaria

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ne öljék meg Penkát, az ártatlan tehenet.

Tisztelettel

Hartwieg Malte

és

Hartwieg Malte
Hartwieg Malte
Sport és rehabilitációs tanár vagyok, egészséges táplálkozás és életmód coaching diplomás edzője. Cikkeket írok alapítvanyok részére. Amelyeknek az a célja, hogy az állatvédelemmel, az emberi jogokkal a környezetvédelemmel és az egészséggel foglalkozik. A legegyszerűbb módja a világ problémáira a vegán életmóddal válaszolni. Ez okból én már néhány éve vegán vagyok.

2 Comments

  1. Tobischka Gabriella szerint:

    Támogatom

  2. KKrisztina szerint:

    Komolyan mondom, az emberiség megérett a pusztulásra!!! A XXI. században hogy lehetnek ennyire sötétek az emberek??! >:( Ilyen sötét-buta népet sem pipáltam még életemben! Gondolom, szerencsétlen állatot még le is migránsozták 😀 Ez egyszerűen röhej, szégyen!!! Pl. a sok szegény erdei állattal (pl. őz, róka, stb.) velük mi a helyzet? Útlevelet kérnek tőlük? 😀 Vagy ezentúl egy következő szegény eltévedt tehenet vagy bármilyen más állatot hogy világosítanak fel, hogy ez határsértés?? 😀 Állítom, hogy a határőrök tuti nekiállnak búgatni vagy pl. mekegni 😀 Jézus Isten!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.